Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Välkommen till denna blogg. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Hej och välkommen till ytterligare en blogg. Efter att ha funderat ett tag och undrat om detta var rätt väg har jag bestämt mig för att nu så sakteliga börja blogga. Det finns flera skäl till detta. Jag skriver ju både böcker, småskrifter, artiklar och kommentarer, dels i Världen Idag och i Keryx, såväl som i Missionsmagazinet. I dessa olika publikationer har det ändå känts som om ett visst forum saknats. Detta forum, att kunna skriva av sig på ett spontant sätt, att snabbt reagera på vissa företeelser, besvara frågor eller kommenterar där enstaka tidningar vägrar publicera, ett sådant forum finns då tillgängligt via en blogg. Trots en oerhörd flod av ord, och ett ibland oseriöst eller vulgärt språk som med jämna mellanrum präglar vissa bloggar så har det ändå känts viktigt att delta i detta medium. Därav denna start. Det skall bli riktigt roligt.

Jag tror inte att det kommer att blir en stor ”frågor och svar” marknadsplats men kanske så småningom ett mer seriöst samspel mellan en rad olika idéer. Vi får se. Det känns i alla fall spännande. En del kanske blir besvikna om jag inte genast besvarar alla människors olika frågor, påståenden eller beskyllningar och fyller sidorna med kontroversteologi. Så kommer det nog knappast att bli, i alla fall inte till att börja med, utan mer lite reflektioner över olika företeelser som jag tycker är viktiga eller intressanta. Jag känner ingen större brådska över detta utan i dessa tider av aldrig sinande ordströmmar och ett mediebrus som ständigt gör sig påmint så tänker jag ta det hela lite lugnt, steg för steg. Jag är ju ofta på resande fot så mina blogginslag kan nog bli lite oregelbundna i början men jag får väl disciplinera mig själv så att det hela kan vara meningsfullt för dem som läser.

Allt gott,
Ulf Ekman