Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Angående tidskriften Keryx | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Under några år har vi nu haft den teologiska tidskriften Keryx och några har frågat om den. Den har blivit en riktig succe. En av tankarna med den är att ofta ha temanummer och att släppa fram även andra teologiska strömmar än de vi direkt står för. Den skall alltså inte läsas som ”Pravda” eller ”så säger Herren” utan som ett akademiskt teologiskt samtal där de olika artikelförfattarna tillåts lyfta fram det som de tycker är väsentligt. T.ex. så är det senaste numret ett temanummer om ortodox teologi och då får man rimligen låta författarna vara det de är och ge uttryck för det. Sedan kan man själv sovra och rata utan att hetsa upp sig.

Vi lite frusna nordbor kan behöva lite insikt i både andra kulturer och tankevärldar, även sådant som vid första anblicken kan kännas främmande. Inte allt måste alltså sväljas otuggat eller oreserverat accepteras på något sätt. Det är snarare till för att bredda, utveckla och utmana vårt tänkande och hjälpa oss att få inblick i andra traditioner, ofta sådana som vi är snabba att helt räkna bort. För min del bidrar jag med ledaren och ofta en artikel till.

Alltså, läs tidskriften med rätt intentioner så kan den nog berika även den mest skeptiske och inte minst bredda horisonten lite. Nästa nummer kommer att ha en helt annan inriktning. Då behandlar vi bland annat ämnet mission.