Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Skytte på Livets Ord | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Igår hade vi besök av journalisten och författaren Göran Skytte på Livets Ord. Trots två trafikolyckor och värk i kroppen åker denne garvade journalist runt i Sverige som kolportör och berättar innerligt och frimodigt om Jesus och drar tusentals människor till sina möten. Detta är definitivt både ett trendbrott och ett fenomen i dagens Sverige. Vem skulle väl för ett antal år sedan ha trott att, av alla journalister, Göran Skytte skulle stå i vår kyrka och ett hundratal andra och förklara Treenigheten och Jesus gudomliga och mänskliga natur samt med stor inlevelse berätta hur Jesus har förvandlat hans liv.

Jag känner stor kärlek och förbundenhet till denne man som är ett stycke samtidshistoria och som gestaltar det moderna Sverige från det galna 60-talet och framåt. Han stod där igår kväll som ett bevis för att Gud är i kontroll och kan ta vem som helst och förvandla oss alla. Skytte är en otrolig berättare som höll mötesbesökarna i över en och en halv timma. Han är en evangelist som på djupet förstår den moderne svensken och som på ett folkligt sätt, utan ytligheter eller skamgrepp, kan nå ut till en stor publik av människor som längtar att höra efter vem Jesus egentligen är och vad han kan betyda för oss på 2000-talet.

Bed gärna om styrka, beskydd och välsignelse över hans liv och gärning. Det är många som behöver höra honom! Läs också gärna hans senste bok ”Omvänd” samt predikosamlingsboken som han gjort tillsammans med prästen Bo Brander, ”Ett år med Jesus”.