Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Ute och reser | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Under någon vecka framåt kommer mitt skrivande att var lite oregelbundet då jag kommer att vara ute och resa. Jag skall göra mitt bästa till att få iväg en och annan rapport. Hoppas det kommer att fungera med datorn, vi får se.

Det bär bland annat av till Wien, närmare bestämt Gutenstein, där vi har vår pastors fortbildningskurs, nu med 240 pastorer och ledare anmälda. Det har varit ett sort sug efter denna fortbildning och det är roligt att se hur effektiv denna kurs har varit på våra olika fält. Vi upplevde för några år sedan ett stort behov av att forbilda de pastorer som vi sett växa upp i spåren av de väckelser som präglat f.d. Sovjet och Östeuropa, men även på andra platser. Sedan dess är det över 1000 pastorer vi har fått förmånen att utbilda i våra pastorskurser. Många har gått på våra olika bibelskolor men efter några år ute på fälten har man naturligtvis behov av mer utbildning och träning. Vi tar det bästa av vår universitetsutbildning,(LOU), och koncentrerar den så att den blir mer tillgänglig för dessa pastorer. Det har visat sig vara mycket effektivt och också resulterat i tillväxt i många församlingar och fördjupning i pastorernas liv. Det är roligt att se och mycket tillfredställande att vara med att bygga upp. Kommande höst 2008 startar vi två kurser, en i Sverige igen och en i Moskva.

I Gutenstein går vi vidare och erbjuder ytteligare akademiska kurser som ger credits,vilket pastorskurserna inte gjort, så att pastorerna kan få ihop en Bachelor. De kan också studera via våra internetkurser som också ger credits. Detta har visat sig vara ett mycket bra sätt att fortbilda stressade men andligt hungriga ledare som inte kan sätta sig 4 år på skolbänken.

Jag får försöka hålla kontakten så gott det går med er. Själv är jag ingen datanörd och det kan lätt krångla till sig för mig men det är väl bara att ligga i och lära sig mer och mer.