Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Bo Brander | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Prästen Bo Brander, föreståndare för S:t Laurentiestiftelsen i Lund, doktor i systematisk teologi, besökte Livets Ords Universitet, (LOU), och höll ett utmärkt föredrag om Kristi kropp. På senare tid har han blivit än mer känd genom den predikosamling, ”Ett år med Jesus”, som Göran Skytte gjort från hans predikningar. I det sekulariserade Sverige har denna postilla, för det är vad det är, blivit såld i nästan 20 000 ex. Unikt!Skaffa den gärna, den har två delar, och läs den. 

Här stod en man, med djup kunskap, andlig utstrålning och äkta ödmjukhet som i stora delar av sitt liv varit utestängd från det politiskt korrekta etablissemanget i Svenska kyrkan. Ändå visade han ingen som helst bitterhet trots att han säkert varit biskop eller professor för länge sedan om han bara haft de rätta åsikterna och inte varit så högkyrklig.

Hans kärlek till sin kyrka var ändå tydlig.  Hans kärlek till fornkyrkan märktes också. Men mest märktes hans kärlek till Jesus över allt annat. Åter och åter upprepade han detta:” Det handlar om Jesus”. Studenternas reaktioner var mycket positiva och har så varit igenom hela denna serie. Det breddar, utmanar och lockar till att lära sig mer. 

Detta föredrag ingår i en öppen föreläsningsserie,”Att lära känna Kristi kropp”. Nästa besökare är Peter Halldorf som då talar på dagtid i en öppen föreläsning på LOU och medverkar också i en samtalskväll där jag kommer att intervjua honom. Det blir onsdagen den 7:e maj på Livets Ord.