Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Svensson och Oscarsson om familjepolitiken. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DN har idag en debattartikel om modern svensk familjepolitik, eller brist på sådan, författad av KD-politikerna Alf Svensson och Mikael Oscarsson. Det är en bredsida emot den egna regeringens familjepolitik och ett viktigt inlägg. Själva huvudpoängen är att, enligt en SIFO-undersökning 87 procent av det svenska folket faktiskt tycker att det är en grundläggande rättighet för ett barn att kunna växa upp med möjligheten till både mamma och pappa.

Kärnfamiljen är, vare sig som begrepp eller instutition, alltså inte borta. Något som kan förfära en del men glädja desto fler av den genomsnittlige svensken som verkar se sundare på detta än regeringspolitikerna. Detta, menar författarna är inte en återgång tilll ett slags Sörgården men väl en respekt för rådande opinon. Frågan är om regeringen, den nuvarande såväl som den förra, egentligen bryr sig om vare sig opinionsundersökningar eller folkomröstningar  om det visar sig att det går dem emot.

Nåväl, i Uppsala kommer KD att fira 1 maj med ett demonstartationståg och utdelning av tårta för att fira att vårdnadsbidraget gått i hamn. Det är utmärkt och en breddning av den demokratiska friheten att faktiskt kunna välja att stanna hemma för att uppfostra sina barn utan att staten lägger ekonomiska krokben för detta.  Det ryktas att socialdemokraterna kommer att bussa in sitt folk för att det inte skall bli samma skandal som för två år sedan. Då var KD:s tåg större än sossarnas. Nya och intressanta tider!