Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Besök av Peter Halldorf på Livets Ord. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

För första gången har vi haft Peter Halldorf på besök på Livets Ord. Vi har visserligen känt varandra ett längre tag och mötts i offentliga samtal flera gånger men inte förrän i kväll, onsdag den 7 maj,  har det blivit av med ett möte på Livets Ord.

Även denna gången var det i formen av ett samtal, vilket var mycket givande. Peter besökte också vårt universitet och höll en strålande föreläsning. Min son Benjamin, som hört Peter ett antal gånger sa att det var det bästa han hört av Peter. Det var verkligen mycket bra. Vi hann också med en TV inspelning som kommer i programserien Ulf Ekman.nu.

Peter är mycket duktig att levandegöra sin kunskap, sin erfarenhet och sina upplevelser av de historiska kyrkorna. Inte minst gäller detta hans kärlek till ökenfäderna. Han har förmågan att på sitt milda sätt utmana troende från frikyrklig väckelsetradition att tänka nytt, tänka om, att skaffa mer kunskap och öppna sig mer för andra delar av Kristi kropp är faktiskt beundransvärd. Det är väl värt att läsa och lyssna till honom.

Inte minst gäller detta sådana som kritiserar honom utan kanske vare sig ha läst, lyssnat eller samtalat med honom.  Hans avslutande förmaning gällde just samtalet. Nämligen att skyttegravsmentalitet och pajkastning på avstånd kan aldirg skapa en miljö av förståelse. Bristen på generositet eller vilja till förståelse kan ibland vara näst intill alarmerande. Det är ju trots allt så att Peter inte begär att man i allt måste tro som han eller hålla med om allt utan han snarare uppmanar till att själv undersöka mer och pröva alllt men behålla det som är gott. En uppfriskande och utmanande kväll som utmanar till ökad mognad i vår förståelse och våra relationer med den ”större kroppen.”