Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Hamas och Prussiluskan. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Enligt utsago, åtminstone rykten, har Hamas stoppat en hjälpsänding från Sverige, tydligen från Diakonia, som bland annat innehöll böcker till de palestinska barnen, nämligen Pippi Långstrump. Någon vänligt sinnad svensk kanske tänkte att Astrid Lindgrens böcker skulle sprida glädje i allt elände i Gaza och på så sätt bidra till fredsprocessen. Det tyckte inte Hamas som säkert anande tydlig moralupplösning genom denna infiltration från väst. Vad har Pippi för religion egentligen?

Pippis milda form av nonkonformism gick inte hem alls. Hade Hamas läst lite mer kanske de ändå hade blivit förtjusta i fru Pryselius, alias Prussiluskan som med själ och hjärta gick in för att försöka göra Pippi till en ansvarig samhällsmedborgare, så humorfri och kulturkonservativ så det stänker om det. Men inte heller det skulle väl tilltala Hamas.  Det är långt från 50-talets Småland och till Mellanöstern och perspektiven är så annorlunda. Där strandade nog den välmenta svenska idealismen. Pippi får återkomma!