Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Västra muren | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det är inte mycket som går upp emot sabbat i Jerusalem. Frågan är om det finns något liknande i någon annan huvudstad i hela världen. På sen fredagseftermiddag avstannar all trafik. Så ljuder sabbatssirenen och ett stort lugn inträder i hela staden.

Vid Västra muren samlas tusentals ortodoxa judar till bön. Bönen går i vågor och hela kroppen och sinnet är engagerat. Så många gånger har jag varit med, bara stått med och bett, både med förståndet och i anden och ingen blir störd. Det är makalöst lätt att be vid Västra muren där judar har bett i alla tider (när de kunnat komma till). De längtar efter Messias. Det gör vi också!

Det är fantastiskt att vara i Jerusalem igen. Imorgon går färden vidare till Döda Havet och ökenövernattning för en grupp med 27 nationaliteter där många aldrig sett en öken förut. Det blir spännande. Förra året fick några jaga bort en ökenräv från sitt bagage.

Sen bär det av upp till Galileen där jag tycker man kommer Jesus väldigt nära.