Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Ut och resa igen. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Den kommande veckan kan det bli lite oregelbundet med skrivandet. På fredag åker jag till Norge för att predika på Stefan och Annes Jesuskonferens i Oslo där jag talar fredag och lördag. Det ser jag fram emot. Sedan förhoppningsvis några dagars privat semester, eller liknande, eftersom jag kommer att träffa en del kristna ledare också.

Denna vecka är ”svallvågsvecka” efter Europakonferensen då mycket skall samlas upp, saker skall ställas i ordning, missionärer skall träffas m.m.  På Livets Ord har det pågått en febril och effektiv aktivitet att återställa allt efter konferensen. Eftersmaken är så härlig efter konferensen. Det är så många glada och tacksamma människor, så mycket tacksamma kommentarer. Inte minst beundrar jag våra egna församlingsmedlemmar som ställer upp i ur och skur på ett helt otroligt och kärleksfullt sätt. Över 1200 som arbetat frivilligt, en del i nästa 2-3 veckor, före, under och efter konferensen. Vilka människor!

Sista mötet var alltså nattvardsgudstjänst. Det har nu blivit en tradition att söndagens avslutningsmöte har nattvard. Robert och jag brukar dela på det så att han predikar och jag leder nattvarden. Nattvardsfirandet har nu under ett antal år, 5-6 år ungefär, kanske mer, vuxit i innehåll, i betydelse och hur många och ofta vi firar. Det märks när människor kommer från andra håll att så många som kanske kan vara lite ovana vid hur vi gör det ändå får mycket ut av det. Framför allt att det är en lovsångs- och tacksägelsegudstjänst med Jesu närvaro i mitten gestaltad genom brödet och vinet. 

Vi har fått många vittnesbörd av hur människor mött Jesus i nattvarden och även blivit helade. Jag tror att det är viktigare än vi anar att vi uppskattar nattvarden. Den är ett av de centrala benen den nytestamentliga församlingen stod på.  Apg. 2:42 talar om apostlarnas lära,gemenskapen, brödsbrytelsen och bönerna. Precis som läran, gemenskapen och bönerna behöver upprättas igen i vår tid så behöver även nattvarden det, inte minst i sammanhang där man aldrig firar den eller gör det högst pliktskyldigast.

Så i mitten av augusti börjar höstens arbete igen och jag hopppas kunna komma tillbaka mer regelbundet på denna blogg. Nu bär det iväg några dagar.