Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Aril Edvardsen har gått hem till Herren. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Predikanten, missionären och trospionjären Aril Edvardsen, 69 år, har avlidit i Mombasa efter en kampanj i Zanzibar. Aril är en av de absolut viktigaste nordiska predikanterna under senare delen av 1900-talet. Han var omstridd, orädd och mycket använd av Herren. Under 1970-talet stod striden het mellan honom och de norska pingstvännerna som inte godtog honom, hans metoder och inflytande. Detta ändrades senare.

Han var en oberonde evangelist som byggde upp Skandinaviens mest omfattande verksamhet och nådde långt ut i hela världen med evangeliet. Tusentals människor från många samfund sökte sig till hans konferenser i centret i Sarons dal, Kvinesdal i Norge. Många berättar om hur deras liv förvandlats av Arils tjänst, inte minst genom hans öppenhet för den karismatiska väckelsen och sin brinnande missionsiver.

Två gånger hade jag privilegiet att vara på Sarons Dal och predika och mötte Aril vid många tillfällen. Han uppskattade vårt missionsarbete mycket. Senast jag såg honom var förra året då jag förkunnade på Pingstmötet i Oslo som firade 100-årsjubileet av pingstväckelsen i Norden. Han var uppskattande av min predikan vilket betydde mycket för mig och vi hade en god stund tillsammans.

Norden har gått miste om en andlig hövding som betytt oerhört mycket för den andliga utvecklingen i Skandinavien. Han var en föregångare till oss alla som står i olika typer av pionjärarbete. Gud välsigne hans minne och må det omfattande arbete han ledde fortsätta att bära riklig frukt.