Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Abortdebatten i Dagen. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Både i Dagens artikel och på Emanuel Karlstens blogg verkar diskussionen ha missat poängen. Vad jag förstår handlar det om en anti-abortdemonstration, oavsett vad man kan tycka om dess metoder, som ville belysa två mycket obehagliga fenomen. Det ena att aborter faktiskt släcker människoliv och alltså är mord och det andra att det skulle finnas framträdande medlemmar i en pingstkyrka som assisterar vid aborter eller utför dem.

Vad man nu än tycker om demonstrationens utförande, med skrämmande bilder o.s.v, så känns det lite snedvridet att diskussionen enbart verkar handla om problemet med femåriga barn och dess reaktioner på bilderna. Detta för effektivt bort från den egentliga huvudfrågan, nämligen om det verkligen är så att dessa anklagelser stämmer.

Finns det personer i ledande ställning i en stor frikyrka som är så intimt förknippade med aborter så är det naturligitvis oerhört graverande och allvarligt. Men om detta har det knappast sagts ett ord mer än en allmän och rätt diffus dementi. Det finns anledning att fundera över varför det inte sägs något om detta i debatten. Är detta felaktiga påståenden så bör de ju dementeras mer ordentligt och med större kraft och saklighet. Stämmer de så ha det uppdagats en allvarlig moralisk kris som i så fall verkar sopas under mattan.