Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
På begravning i Jerusalem | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

På väg hem från Wales fick vi två sms. Att Harry Hurwitz avlidit i en massiv hjärtattack och att Benjamin Berger fått en hjärnblödning och hittats på golvet. Benjamin är nu på sjukhus och allt verkar gå åt rätt håll.

Nyheten om Harrys död gjorde att vi fick ändra resplanerna och åka till Jerusalem. En judisk begravning kommer fort, oftast dagen efter. Vi åkte nattflyg och kom i tid till begravningen

Vi har känt varandra i 17 år och Harry har varit som fader för mig som lärt mig otroligt mycket om Israel och dess politik. Han tjänade som rådgivare åt flera israeliska premiärministrar och var grundare och chef för Begin Heritage Center.

Under årens lopp har vi kommit varandra nära, umgåtts i familjen, blivit introducerade till åtskilliga israeliska politiker och kulturpersonligheter genom Harry och Frieda. Inte minst alla samtalen vid sabbatsmiddagen i deras hem har varit så speciella. Det var en sorglig stund att se kroppen av en man, som varit så briljant och så oförtröttligt aktiv intill sista levnadsdagen, ligga stilla på en bår omsvept av en bönesjal. Flera prominenta politiker, bl a Netanyahu, hyllade honom i sina tal, men varmast var talet från det äldsta barnbarnet.

Så många minnen, så många tankar trängde sig på och jag inser att jag har stor tacksamhetsskuld till Harry Hurwitz. Jag saknar honom mycket.

Det blev ett intensivt dygn i Jerusalem. Vi hann med att åka till sjukhuset och be för Benjamin och även träffa vår stab. Det är roligt att vi nu har 40 elever på bibelskolan i Jerusalem. Arbetet fortsätter.