Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Några dagar med våra centerledare. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Under åren har vi byggt upp ett antal centers på olika platser i världen.  Ett center är en regional församling i ett land som har en förmåga att bryta igenom med evangeliet i sin region och en kapacitet att  träna och sända ut arbetare därifrån till olika områden. Varje lokal församling har ju inte en sådan förmåga. Dessa centers är församlingar som har bibelskolor, kristna skolor, mediaarbete och som startar och arbetar med ett antal församlingar i regionen. Ett exempel är t.ex. Livets Ord i Donetsk i östra Ukraina, som har ett nätverk av över 300 församlingar. Andra ställen är Ryssland, Armenien, Azerbadjan, Uzbekistan, m.m.

Vi brukar träffa våra centerledare några gånger per år och en gång per år har vi en resa tillsammans. Förra året var vi i Turkiet. Dessförinnan har vi varit i Israel. Nästa år skall vi troligen besöka de 7 församlingarna i Mindre Asien. 

I år träffades vi alltså i Rom. För de flesta av våra ledare, vi var lite över 30 stycken med fruar, så var det första gången de besökte Rom. Det var en överväldigande upplevelse för dem. Inte minst att mer handfast se de platser där de tidiga kristna blev förföljda och marterade. Det var en stark upplevelse att stå bredvid våra bröder från Armenien och Uzbekistan, som har fått uppleva mycket förföljelse för sin tros skull,nere i katakomberna och på Kolosseum.

Det kändes profetiskt med kopplingen mellan den tidiga församlingens utmaningar och det som säkert ännu mer kommer att prägla vår framtid, nämligen ett ökat motstånd emot tron. Däremellan ligger nästan 2000 år av kyrko och väckelsehistoria som man kan få ett genomsnitt av bara av att vandra med en  andligt medveten och historiskt kunnig guide genom Rom.

Förutom andlig ”sightseeing” hade vi mycket gemenskap och undervisning som vi alltid har när vi träffas. Personligen tycker jag det är mycket härligt att kunna dela med varandra och undervisa i en sådan miljö. Dessa olika centers gör fantastiska saker för Herren och och deras arbete bara växer och växer. Ledarskapet behöver både vederkvickelse, uppmuntran och utmaningar.

Vi hade också tillfälle att både besöka en karismatisk katolsk församling som har en stark bönetjänst. Det var väldigt uppskattat. Uppskattat var också att vara med på påvens öppna bibelstudium på onsdagsmorgonen. Den kallas för en öppen audiens och dit strömmar  mellan 10 till 20 000 människor. Inte dåligt för ett bibelstudium en vanlig vardagsmorgon. Kommer man i tid får man bra platser och inte minst våra ryska medarbetare tyckte detta var ett väldigt roligt inslag. Kamerorna var igång hela tiden och pastorerna poserade vilt medan påven talade om Rom. 10:9, 10.

Varför åkte vi dit? Spännande, roligt, lärorikt, breddande och utbildande. Inte minst att också få lyssna till katolska karismatiker som också gärna lyssnar till våra erfarenheter. Det skulle fler göra här hemma i Norden som kanske aldrig varit i en katolsk gudstjänst där man faktiskt sjunger i Anden, ber för och betjänar varandra och evangeliserar med Alfagrupper.

Våra centerledare åkte alla hem glada, vederkvickta och breddade i sin uppfattning om vad Anden gör i andra sammanhang än där de själva är verksamma. Det är så bra att lyssna på andra troendes andliga erfarenheter och konkret upptäcka Jesus i varandra.