Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Sändaren om Livets Ord och Uppsala Missionskyrka. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Tidningen Sändaren och tidningen Dagen skriver om att Livets Ord haft samtal med Uppsala Missionskyrka. Det stämmer. För ett tag sedan hade Robert Ekh och jag ett mycket konstruktivt samtal med pastor Per Duregård och några ur församlingens ledning. Det gällde en del gamla konflikter samt en del missförstånd. Det kändes mycket bra att både reda ut det som varit rykten och rena överdrifter samt klarlägga vissa uttalanden och skillnader i bland annat bibelsyn.

Det har funnits en missuppfattning att vi inte skulle tycka att Uppsala Missionskyrka var en kristen församling. Därför var det viktigt att både beklaga vissa ordalydelser samt konstatera vad vi alltid tyckt, nämligen att Uppsala Missionskyrka naturligtvis är en kristen kyrka. Att vi däremot i vissa stycken står långt ifrån varandra när det gäller bibelsyn hindrar oss inte att tillsammans vara med i UKR (Uppsala kristna Råd). Vi berörde också något kort Missionskyrkans tveksamhet att vilja ha med oss i UKR. Det var ett mycket bra sammanträffande vi hade som har betydelse för den fortsatta kristna gemenskapen i Uppsala.