Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Påven attackerad i juletid. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Media larmar och bloggarna skränar emot påven för det jultal han höll häromdagen. Vilket tacksamt objekt att vräka sitt hat emot vid juletid i dessa avkristningens tider! Påvens jultal innehöll ett försvar för termer som manligt och kvinnligt utifrån en tro på Skaparen och att om mänskligheten skall överleva så behövs ett skydd inte bara för regnskogar utan också för kategorierna manligt och kvinnligt, alltså mamma och pappa, och en grundläggande respekt för skapelseordningen.

Olika gaygrupper har reagerat våldsamt, grova invektiv har haglat på bloggarna och media har på ett flertal ställen blandat ihop uttalandena och gett sin egen tolkning på detta som om detta vore fakta. Hans tal innehöll inte något som helst utfall eller fördömande av homosexuella däremot en vädjan att respektera  skapelseordningen.

Av en del bloggare att döma bör påven brinna i helvetet för det han sagt. Vulgariteterna och hatet från gaygrupper har varit osedvanligt framträdande. Man knappt göra någon annan slutsats än om man på något sätt tror annorlunda än dessa grupper så skall man i princip skändas, dårförklaras och helst försvinna ifrån jordens yta.  Inget verkar vara så lätt som att attackera en påve i sekulariserade media där han alltid verkar vara lovligt rov, man behöver över huvudtaget inte ens lyssna på vad han säger.

Att påven försvarar familjens grundelement, mamma, pappa och barn, borde väl inte förvåna någon. Tvärtom är han mer konsekvent och genuint biblisk i detta ämne än vad många protestantiska kyrkoledare någonsin vågat vara på senare tid.

Detta är väl bara ytterligare fall av hur man verkligen vill lägga munkavle på politiskt inkorrekta åsikter genom att helt enkelt skrämma de som har sådana åsikter till fullständig tystnad genom hätska utfall. Och detta i ett samhälle som skryter om sin åsiktsfrihet, pluralism och tolerans. Påven lär väl dock knappast tystna.