Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Som allra hastigast… | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

…vill jag bara rekommendera Davids Nyströms inlägg på sin blogg Metanoia den 14 januari. Han listar 8 punkter där han reflekterar över olika rykten angående Livets Ord och hur man skall se på en del uttalanden. Mycket läsvärt!

Läsvärd är också Ivar Lundgrens debattartikel i Dagen den 14 januari.  Med sin genuina erfarenhet av både pingst, den karismatiska väckelsen och kontakter med katoliker förfaller han inte till allmänt tyckande. Han pekar på kärnan, nämligen den nyupptäckta kärleken som uppstod mellan bröder  när både protestanter och katoliker blev andedöpta. Klokt säger han också att det var kärlek, inte strategiska beräkningar som fått pingstvänner och katoliker att åtminstone samtala med varandra.

Håller med  broder Hugosson som i sin kommentar nämner pastor David Duplessis, känd som ”Mr Pentecost”. Det är verkligen värt att läsa en del av honom. Jag gjorde det själv för några år sedan och intervjuade en broder som följt honom nära. Denne pingstpastor fick ändra sig en hel del men blev sedan ett underbart  och viktigt verktyg för den Helige Ande i den karismatiska väckelsen och fick betyda oerhört mycket för många, också för tusentals katoliker som han umgicks fritt och flitigt med.

Till sist, läs gärna Henrik Engholms blogg, Busy being born, den 13:e januari. Han skriver genomtänkt.

Detta som hastigast……. nu på väg till annat….