Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Besök i Sderot | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Sderot ligger verkligen nära gränsen till Gaza. Vi var där igår till flera israelers tydliga förundran. Den ensidiga vapenvilan var i gång från Israels sida men Hamas sköt ytterligare 16 raketer emot både Sderot och Ashdod. Jag hade suttit några timmar med en pastor från Ashdod i vårt center i Jerusalem. När han åkte hem föll en raket på grannhuset alldeles invid hans lägenhet.

I Sderot har Hamas under åtta år skickat över 8 000 raketer och granater. Ingen går i skolan där nu. Skyddsrum finns var 50:e till 100:e meter på gatorna, ofta gjorda som busshållplatser. Stämningen är mycket dov, men en marockansk jude vi träffade sa att han bott där i 40 år och aldrig skulle flytta. Vi förde samtalet inne i skyddsrummet.

En organisation kallad ”Ett hjärta” drar ihop ungdomar från hela landet som hjälper till med allt som kan behövas; hembesök, samtal, m.m. i detta regn av raketer. Det finns barn som aldrig upplevt annat än raketattacker och är klart psykiskt påverkade. Träffade en journalist som undrade varför det skrivs så lite om Sderot. En person sa lakoniskt: ”Blod verka sälja bättre än fakta.” med tydlig pik åt medias partiskhet.

Vi stod på en kulle och såg ut över Gaza. Deprimerande och mörkt. Inga ljus alls från Gaza City och det är kallt här nu. Det var igår. Idag är det en skör vapenvila och folket lider enormt av Hamas ledarskap som provocerat fram detta.

skyddsrum_buss1