Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Samtal med Pingströrelsen. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

I tisdags  träffades några representanter för Pingstörelsen och några från LivetsOrd/Trosrörelsen varandra och hade en heldag tillsammans. Det var en härlig och viktig dag som bådar gått för framtiden. Från Pingst sida var det pastorerna Pelle Hörnmark, Sten-Gunnar Hedin, Dan Salomonsson och Lars-Ivar Nilsson. Från vår sida var det pastorerna Robert Ekh, Stefan Salmonsson, Per-Åke Eliasson, Thomas Nordberg och jag själv.

Flera av oss har i lite olika sammanhang träffats förut och på olika sätt både fått ställa frågor och tala ut och det ledde fram till detta samtal. Vi fick nu tillfälle att både presentera oss lite mer, berätta om våra olika arbeten, försöka att någorlunda beskriva det förlopp som nu pågått i 25 år och ta i en del av de konflikter som uppstått på vägen.

På ett seriöst men samtidigt avspänt sätt kunde vi kärleksfullt mötas som bröder och tala om detta och be tillsammans och det kändes mycket bra. Inte minst känns det tillfredsställande att i en andligt varm miljö ta i en del djupare frågor och problemställningar med sådan kärlek och respekt för varandra.

Personligen uppskattar jag mina syskon i Pingst och jag tror att detta samtal, som kommer att fortsätta, kan bidra till att inte bara lösa upp gamla spänningar men också på ett konstruktivt sätt leda till både ökad förståelse, djupare enhet och också till att effektivare kunna stå mer samman för att Guds rike skall kunna få genomslag i Sverige. Detta var ett första samtal som kommer att följas upp och säkerligen fördjupas. Det var en mycket välinvesterad tid.