Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Jesusmanifestationen som kommer i maj. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Förra året var det en mycket lyckad Jesusmanifestation i Stockholm. Till mångas förvåning samlades ca 10000 kristna i, både för att marchera från olika torg och att hålla en jättemanifestation  i Kungsträdgården. I år kommer det hela att göras igen. Det blir den 2:a maj och målet är att kunna fördubbla antalet deltagare.

Varför inte? Det finns gott om kristna i hela Sverige som vill lyfta fram namnet Jesus i denna tid då det är mer än nödvändigt att göra detta. Hela eventet hålls alltså i Stockholm vilket känns helt naturligt eftersom det är vår gemensamma huvudstad. Flera av Stockholmsförsamlingarna är djupt engagerade i detta och blir värdar för olika torg där det kommer att hållas möten för att senare marchera till Kungsträdgården där det åter blir en stor gemensam jättemanifestation. 

Det är bra att Stockholmsförsamlingarna är engagerade men det är viktigt att säga att Stockholm tillhör hela landet. Eftersom det är vår huvudstad med säte för riksdag och regering så är det en plats som vi alla, var vi än bor i landet, bör känna både ansvar för och tillhörighet till. Det ligger ett stort värde att detta inte enbart är en samling för kristna boende i Stockholm. Tävrtom är det viktigt att allt från Norrland till Skåne blir  ordentligt representerat. Det är vi kristna, från alla olika samfund och rörelser och från alla olika delar av landet som kommer samman för att prisa Herren och vittna om hans stora betydelse för Sverige idag. Det är inte en protestdemonstration emot tidens allmänna elände utan en positiv manifestation om Jesu förmåga att rädda och förvandla, både inidivier och nationer som vänder sig till honom. Det är också ett enda gigantiskt bönemöte för väckelse i Sverige. 

Denna Jesusmanifestation ä nog viktigare än vad vi tror. Den kommer säkert att få både kritik och glåpord. Så blir det alltid när kristna syns i det offetliga rum man hoppas att de lämnat för alltid. Sådan kritik, även om den skulle komma ifrån andra kristna, är inte mycket att bry sig om. Tvärtom bör vi göra allt vi kan för att sluta upp och ge ett gemensamt offentligt ansikte till vår tro.

Så organisera bussar och tåg från där du bor. Sitt inte hemma den dagen utan skaka liv i dig och kom med till Stockholm den 2:a maj. Du, din bönegrupp, din församling och alla kristna på din plats behövs i Stockholm denna dag. Låt ingen säga till dig att detta är onödigt. Så är det inte, tvärtom det är viktigare än vi anar för Sverige.