Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Besök på Kanal 10. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Härom dagen var jag på besök, för första gången, hos Kanal 10 i Älmhult i djupa Småland. Vart man såg fanns IKEA. Hela Älmhult är översvämmat av IKEA.  Kanal 10 både sänder våra TV-program och  har sänt våra konferenser. Däremot har det inte blivit tillfälle att vara gäst i deras studio hittills. Nu blev det tillfälle och det var mycket roligt att sitta och samtala med Börje Claesson som gör ett så bra arbete som pionjär i kristet TV-arbete i Sverige. Med var också Lennart Åsberg, en god vän sedan många år, som ägnat en stor del av sitt liv att sprida kristen litteratur och vittna om Jesus och som nu delar av sin tid arbetar för Kanal 10.

Det var en sådan frisk och trosfylld fläkt kring arbetet och man kunde känna av en typisk småländsk entreprenöranda när den är som bäst. Och folkligt är det! Trots svårigheter och motstånd har kanalen vuxit fram och arbetar ihärdigt både på att nå ut längre och att ständigt förbättra programinnehållet. Många människor blir berörda av TV-programmen och jag fick höra så mycket vittnesbörd om liv som blivit förvandlade av Jesus.

Det var roligt att i en cafémiljö sitta och samtala om hur Herren ger visioner och hur de kan uppfyllas i de mest besvärliga omständigheter. Det är ju än så länge ganska ovanligt att man kan sitta i svenska TV-program och så fritt och enkelt tala om Jesus och be för människors många olika behov och också höra om härliga bönesvar.

Det är ingen tvekan om att vi behöver mer av kristen TV i Sverige, av många olika slag. Inte minst med tanke på hur vanlig TV påverkar människor på så många negativa sätt. Själv har jag haft glädjen att fått vara med att göra kristen TV nu i många år och sända över hela världen och från många delar av världen som vi besökt. Det har alltid varit  en viktig del av vårt omfattande missionsarbete. Därför är det så roligt att också kunna göra svenska program och sända ut till den vanlige svensken.

På många sätt är svensk kristen TV bara i nybörjarstadiet, så tack gode Gud för eldsjälar och pionjärer som Börje Claesson och andra. Steg för steg kommer kristen TV att mer och mer bli en del av mediautbudet i Sverige och den kyrkoovane svensken kommer att kunna få ett rikt utbud av olika TV-program som inte bara förnöjer för stunden utan också leder till himmelen. Kristen TV är viktigare än vi anar!