Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Andliga rötter. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Nu i dagarna kommer en ny bok av mig som heter ”Andliga rötter”. Den bygger på ett antal Keryxartiklar och är lite mer resonerande kring en del frågor som varit aktuella den senaste tiden. Den är inte någon ”officiell” Livets Ords teologi utan mer ett personligt funderande över både vårt behov av rötter, av hur vi relaterar till Kristi kropp och hur vi agerar kraftfullt inför framtiden.

Livets Ords första, viktigaste och förblivande mandat är att förmedla trosundervisning och att hjälpa troende att leva i tro, vara beroende av Anden och att fullfölja missionsbefallningen. Det är roligt att se hur detta sprider sig mer och mer på olika sätt över hela världen, med bibelskolor i Ryssland, Indien, Kina, Vietnam, Israel och ett antal andra platser. Vi har 13 bibelskolor på gång för tillfället. Dessutom har vi fortgående pastorsutbildningar som blivit mycket lyckade. Till detta har vi naturligtvis vårt vanliga missionsarbete med missionärer, kampanjer, möten och TV-arbete.

När elever som gått på våra skolor startar församlingar som växer till stora centers med hundratals församlingar som man startar och hjälper då växer och behovet av teologisk fördjupning. Inte minst behöver man be och studera angående vad Kristi kropp egentligen är, hur den fungerar och hur man rätt relaterar till andra delar av kroppen. Sådana frågor kan verka oviktiga i början av en rörelses tillväxt men efter ett tag pockar de på uppmärksamhet och måste bearbetas.

Inte minst förkunnare måste då fördjupa sig och ställa ett antal frågor som man kanske inte själv har alla svar på. Att bara ”köra på” är ingen betjänt av. Att inte våga ställa frågor är inte heller en framkomlig väg. Boken ”Andliga rötter” skall ses i detta ljus. Jag ger inte anspråk på att ha alla svar men jag tror att när, inte minst andliga ledare, vågar söka tillsammans så kan Herren visa oss nya saker som både stärker och fördjupar våra församlingar och arbeten.

Boken behandlar en rad olika ämnen t. ex: Sekulariseringens inflytande på den kristna tron, synen på lidande, trosförkunnelsen, lovsång, Kyrkans väsen och enhet, sakramental teologi och väckelsekristendom, Islam och kristendom, m.m. Läs den gärna!