Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Slumdog millionaire. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Vilken film vi såg igår kväll! Vi blev bjudna att komma med till Stockholm och se den indiska filmen Slumdog millionaire. Det var två av våra Indienarbetare, Thomas och Anna, som bjöd oss och det var en så rolig kväll tillsammans. Indien i all dess prakt och tragedi kom forsande emot oss och uppväckte så mycket känslor och minnen.

Filmen handlar om en fattig pojke som råkar komma in på TV-programmet ”Vem vill bli miljonär?” och klättrar upp genom att trots alla odds kunna alla frågorna. Handlingen kastas mellan TV-programmets spänning och händelser i pojkens liv. Den är oerhört dramatisk och så välgjord genom att den belyser hela spännvidden av livet i Indien och de miljontals fattigas oerhörda utsatthet och tragedi.

Att sitta fyra svenskar som alla har en stark relation till Indien och se denna film var som en explosion i känslorna och en enorm längtan att kunna komma in dit igen. Ingen av oss kan just nu komma in  men vi tror att dörrarna skall öppnas snart igen.

Under tiden är det så mycket vi kan göra. Inte minst genom ”IndianChildren” har vi kunnat hjälpa så många barn. Hela tiden växer arbetet, nu inte minst i Calcutta. Birgitta som är så engagerad i detta har ju en mycket speciell relation till Calcutta (nu Kolkata) eftersom hon växte upp i det området och så ofta besökte staden. Vi hjälper nu både sjuka barn, barn som behöver både skola och skolmat. Samtidigt har vi bibelskolor, ledarträning och träning av lärare för skolor.

Vill du hjälpa oss och lära känna mer om arbetet kan du gå in här. Vi behöver verkligen sträcka oss ännu längre för att hjälpa Indiens fattiga och det kan vi bara vi vill. Filmen upplivade mycket av detta i mig igen.  Så nu längtar jag verkligen tillbaks till Indien igen, till folket, myllret, ljuden och dofterna. Det är ett fantastiskt land.