Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Intensiv predikohelg. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

I helgen har jag haft roligt. Det var så lyckat att kunna tillbringa några intensiva dagar i Malmö och Köpenhamn och att predika där. I Malmö hade man anordnat ”Malmökonferensen” som var ett initiativ från 9 lokala församlingar. Det var inte dåligt. På fredagskvällen var det ett Israelmöte och det var naturligtvis lite nervöst kring detta, inte minst med tanke på händelserna omkring tennismatchen för ett tag sedan. Det var nog en del som kanske trodde att det skulle bli lite oroligt men det var hur lugnt som helst. Däremot var det mycket viktigt att ge en hel kväll till att just i Malmö predika om Israel.

På lördagen var det speciella samlingar för pastorer och ledare och glädjande nog kom det representanter för 40 församlingar i Malmö och Skåne. Det var mycket lyckat med en sådan härlig öppenhet och gemenskap mellan syskonen. Det känns som om utsädet om behovet av djupare enhet börjar ge god frukt på många platser.

På lördagkvällen var det avslutningsmöte i Europaporten, Pingstkyrkan i Malmö. Det kändes som mycket viktiga möten i Malmö och jag gladde mig att kunna vara där.

Nästa morgon var det dags att åka till Pingstkyrkan i Köpenhamn. Det var första gången för mig i denna församling. Det var en härlig upplevelse med en öppen och hungrig församling med en klar och tydlig linje. Där var det två möten och en  pastorslunch. En mycket givande söndag i Köpenhamn i en församling som är aktiv och verkligen på gång i ett av de mest utsatta områdena i Köpenhamn, och med stark missionsiver. Så roligt.

Ja, det var en givande och intensiv helg med 7 möten och mycket predikande och betjänande av människor. Det är egentligen helt fantstiskt att kunna få vara med om detta, och inte något man kan ta för givet, och att få nåden att dela Guds Ord med människor på detta sätt är så speciellt.