Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Bra helg i Moskva. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det är alltid lika roligt att komma till Moskva. Nu var det lite extra! Det var en härligt firande av pastor Mats-Ola Ishoels 50-årsdag. Det var så roligt att se den stora kärleken församlingen har till honom och allt som sker i denna växande församling. Kyrkan har blivit så fin och vacker med sina 1500 sittplatser som fylldes med råge två gånger i söndags. I vanliga fall har de 4 möten, ett på lördag kväll och tre på söndag och det strömmar till folk hela tiden. I båda söndagsgudstjänsterna, där Mats-Ola firades, kom människor till tro och tog emot Jesus. Det var så härligt att se!

Det var också härligt att träffa en del av dessa troshjältar som under svåra förhållanden fortsätter att predika Jesus och utbreda Guds rike i gamla Sovjetområden. Inte minst i Kazakstan, Azerbadjan och Uzbekistan där man ständigt vill lagstifta emot religionsfrihet och där kristna ofta blir trakasserade.

Vi hann också med lite sight-seeing mellan mötena och tog en tur på de gamla välkända platserna, Röda torget, Kreml, m.m. Det är alltid lika intressant, fast jag sett detta så många gånger förut. Staden växer och förnyas och det är fascinerande att se alla förändringar och att jämföra med 1989, som nu är 20 år sedan, då vi först kom in på allvar. Det är en annan värld nu och inte ens de unga ryssarna förstår hur mycket som har skett. Det negativa är den enorma nyrikedom och hedonistiska materialism som gripit omkring sig. Nu har finanskrisen däremot skakat om ordentligt och det kommer säkert att få många ryssar att vakna upp till det som är viktigare än rubler, Gud. Det känns fortfarande som vi bara har börjat i Ryssland. Det finns så mycket kvar att göra och så många fler att nå med evangeliet.