Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Galils gröna kullar | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Galil, Galiléen, känns mycket grönare nu än för 20 år sedan. Då var många av de planterade träden mycket mindre och färre. Nu grönskar de som aldrig förr på kullarna, även i stekheta sommaren. Det är ljuvligt att gå på dessa sandiga vägar, se bergen på båda sidorna av Kinneretsjön och veta att det var här, just här, som Jesus gjorde så många under.

Jag älskar verkligen Galiléen och kan komma tillbaka hit hur många gånger som helst. Vår grupp verkar stortrivas. Bussarna cirklar just nu runt i Övre Galil och resenärerna njuter av den enorma utsikten och av alla platser där Jesus varit, och är!! Saligprisningarnas berg, Kapernaum, platsen för bespisningsundret m.m.

Igår var vi ute i båtar och predikade, lovsjöng och bad för varandra och för Andens utgjutande över Israel och  för mirakelsmörjelse både över oss och i landet.

Nere i Jerusalem talade Netanyahu i Knesset och svarade på Obamas tal i Kairo. Jag sitter med Obamas text här och väntar på Netanyahus. Skall kommentera dem båda när resan är över. Just nu, med alla grönska på bergen, med barnbarn som leker i vattnet, så känns Obama avlägsen.

Igår döpte jag två av mina barnbarn, William ochh Victor i Jordan. Det var en helig stund och mycket speciellt.