Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Problem i Iran. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Ingen hade väl tänkt att det skulle slå till så snabbt i Iran. Igår dödades 8 demonstranter. Idag har en halv miljon demonstrerat i Teheran över de uppenbart riggade valet. Iran är en polisstat och en teokratisk muslimsk diktatur med en fanatisk president som bland annat lovat att utplåna Israel.

När folket reagerade på valresultatet som man menar är utbredd valfusk attackerade polisen genom att beskjuta demonstranter och genom att stänga av internet. Tydligen har man inte kunnat stoppa Twitter och tusentals meddelanden kommer ut om hur det egentligen är inne i Iran.

Nu har även hackers lyckats sabotera regeringens website. Denna typ av demonstationer har inte skett sedan Ajatolla Khomeni kom till makten 1979. Frågan är om det är början till en ny revolution som kan få bort den nuvarande regimen. Det vore en oerhörd lättnad för ett folk som levt i ett religiöst och politiskt betryck utan motstycke. Det är viktigt att be för Iran idag.