Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Kulturnatten. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det blev lite oregelbundet med bloggandet i veckan som gick. Ikväll skall jag till Upplandsradion för att intervjuas i Uppsalas kulturnatt. Det är en massiv satsning som växer med åren och som formligen exploderar i ett oräkneligt antal kulturyttringar, av alla de slag. Vår församling har funnits med i många år nu. Vi har varit engagerade i både musikinslag, samtal, förkunnande, förbön och även att hjälpa onyktra ungdomar att inte gå helt vilse i pannkakan. Det kan bli väl så tragiskt en sådan här natt trots alla utbud som faktiskt inte alls kräver sprit.

Samtidigt fortsätter orolighetena i Uppsala och nu verkar tonen skärpas hos allmänheten. Risken är att det blir klart rasistiska övertoner, som för övrigt kan höras från båda hållen. Det är naturligtvis helt oacceptabelt att bilar brinner upp och stenar kastas på polis. Det är också olika frågor som måste redas ut var för sig. Hur kan vi hjälpa ungdomar att hitta rätt och inte hamna i utanförskap är en sak. Här är det viktigt för den vanlige svensken både att förstå och engagera sig, inte bara ondgöra sig. En helt annan sak är att det är och förblir brottlsigt att förstöra annans privat egendom och allmän egendom. Det handlar till och med om grova övergrepp. Där måste myndigheter kunna ingripa bestämt och kunna göra sitt jobb utan att omedelbart bli ifrågasatta eller direkt smutskastade. Annars har vi snart total lagslöhet inpå knuten.