Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Kyrkovalet på söndag. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Denna vecka har varit fullt upp med olika reaktioner på det kommande kyrkovalet. Det märks att detta kommit mycket mer på agendan än förr och blivit rejält uppmärksammat i media. Det har blivit både artikel i Dagen med Sten-Gunnar Hedin och mig, kommentar i Världen Idag. Ikväll kommer ett reportage i Aktuellt där jag är med på en snutt. Det verkar som om man i en del politiska läger börjar blir rejält orolig över att troende aktiverar sig och reagerar på politikerstyrningen. Det är faktiskt dags att reagera emot detta.

Det finns de som tycker det är inkonsekvent att vara dubbelansluten och det ligger ju något i detta. Nu är emellertid situationen så att många frikyrkliga är dubbelanslutna och det har historiska orsaker. Idag kan detta nog ses som en möjlighet, inte ett problem. Det är ju ingen tvekan om att Svenska kyrkan befinner sig i ett mycket unikt krisläge och i alldeles extraordinera omständigheter. I höst kommer en öppet lesbisk kvinnlig präst att vigas till biskop och frågan är om detta överhuvudtaget hänt förut i kyrkohistorien. Det är i alla fall mycket unikt och ett stort avsteg från 2000 år av kristen tro och praxis.  Samtidigt förändras totalt den kristna och klassiska definitionen av äktenskapet och man vill öppna för könsneutrala äktenskap där präster i framtiden säkerligen kommer att tvingas viga dessa. I denna situation och en situation där Svenska kyrkan varit  hårt politikerstyrd är det en viktig insats för Guds rike att gå och rösta på söndag.

Rösta på de som arbetar för att Jesus skall vara Herre och Bibeln och det kristna livet skall hållas högt i kyrkan. Det är viktigt att göra sin stämma hörd när man har möjligheten till detta. Det går att personrösta och i varje val, kyrkomöte, stiftsval och församlingsval, kan du pricka in tre personer. Ta dem som du har förtroende för.

Idag åker jag till Bratislava, Slovakien, för en stor nationell konferens. Ca 3-4000 kommer samman från hela landet, och omkringliggande länder. Det är människor från hela det pingst-karismatiska spektret, trosrörelsen, pingströrelsen, karismatiker, protestantiska och katoliker, så det skall bli mycket spännnande. Jag ser verkligen fram emot detta. Det är en strategiskt viktig konferens i Centraleuropa. Eftersom jag inte är hemma på söndag har jag redan förtidsröstat!