Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Hemma från Moskva. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Sent söndag kväll och jag är hemma igen. Lite sliten i kroppen men mycket nöjd. Det var intensiva fyra dagar i Ukraina och Ryssland. I Donetsk, som är huvudstad i östra Ukrainas kolgruvedistrikt, Dombass regionen, har det vuxit fram ett fantastiskt arbete med Leonid Padun som ledare. Det är ca 340 församlingar som vuxit upp under åren. En gång per år träffs de i en stor konferens i Dontesk och jag har  regelbundet besökt deras konferens de senaste åren. I år var det undervisning främst till pastorer men även öppet för andra så torsdag kväll och fredag förmiddag blev packad med 6 predikotillfällen och sedan bar det av till Moskva. Carl- Gustav Severin fortsatte med de öppna mötena och berättade att ca 9000 kom. Det är verkligen inte dåligt.

Väl i Moskva var det full fart. Det var en pastorskonferens som hade ca 1600 deltagare, jag nämnde felaktigt 1200 på Twitter, och de var alla pastorer, andrepastorer eller ungdomspastorer. Där hade jag 4 tillfällen på lördagen. Sedan blev det två möten på söndagen, så tillsammans 12 möten på dessa få dagar. Intensivt värre men så välsignat. Så hungriga ledare som bara vill ha mer!

Söndagen var härlig. Då var det invigning av Livets Ords kyrka och vi fick göra det 2 gånger eftersom alla inte kunde få plats i kyrkan som rymmer 1200 sittplatser. Stämningen var på topp. De har arbetat så fantastiskt och renoverat lokalerna som förvandlats till en vacker och modern kyrka. Vår arkitekt Lars Hallgren har hjälpt dem.

Det är verkligen en andligt stark och vibrerande församling, med Mats-Ola Ishoel som pastor, som breder ut sig i Moskva med målsättnigen att bli 10 000. Redan nu är man flera tusen och har fyra fulla möten varje helg. Tanken är att steg för steg breda ut sig till fem olika centers i Moskva. Det kommer alldeles säkert att bli så!

Nu skriker kroppen och jag skall kasta mig i säng.