Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Europarekord på Ullevi. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Riktigt roligt att det blev nytt Europarekord på Ullevi med över 31 000 i publiken. Västra Frölunda slog Färjestad med 4-1. Jag skulle gärna velat vara med!!

Förra gången det begav sig var 1962. Då var jag med! Då slog Västra Frölunda Djurgården och det var över 23 000 betalande. Det var också över 5000 som kom in gratis genom att plastväggarna gav med sig efter allt tryck och det var bara att promenera in. Alltså över 28 000 i publiken, men ikväll var det alltså ännu mer.

Då, 1962, kom jag in gratis men det var för att jag fastnade i ett vändkors innan jag hunnit betala. Det blev kaos och någon lyfte upp mig och kastade in mig för att få igång vändkorset igen och där stod jag som 12-åring innanför med mina pengar i handen och hittade en ståplats med mina kompisar. Sedan skrek vi vilt på Fröunda hela kvällen.

Många år senare var jag i Leksand. Vi skulle hyra hockeyarenan för att ha väckelsemöte. Pastor Sture Lundqvist hade motstånd av Leksands tränare som inte ville hyra ut till oss. Jag träffade honom och vi började tala hockey. När jag sa att jag varit och sett den berömda matchen 1962 mellan Västra Fröunda och Djurgården, där han spelade med, vände han och blev hur positiv som helst och vi kunde ha våra möten ifred på hans hockeyarena.

Idag slogs det rekordet. Så kul att Frölunda vann!