Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
På visit på Gardemoen. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Gardemoen, Oslos flygplats är modern och funktionell. Jag har sprungit igenom den många gånger och tycker om den. Den är verkligen trevligare än många andra flygplatser jag mer eller mindre frivilligt tvingats tillbringa massa timmar på. Nu stannade jag två dagar eller mer exakt 24 timmar på ett av dess flygplatshotell.

Det var två effektiva och bra pastorsdagar för norska pastorer, med ett sjuttiotal deltagare, från kl. 12:00 till 12:00 nästa dag. Det blev fem undervisningspass om församlingen, Kristi kropp, om behovet av både fördjupning och breddning, om kraften i att hitta sin plats, löpa sitt och inte andras lopp, hitta sin djupare kallelse, utveckla sin gemenskap och att dra styrka från Kristi kropp, från de andra lemmarna eftersom vi inte lever isolerade från varandra.

Idag finns det en stor betoning på att vara relevant och att man i alla gudstjänster och möten måste nå ut på ett evageliserande sätt. Gudstjänsten och mötet får till sin funktion att det enbart är till för att nå ut till icke troende. Vi skall evangelisera, och jag älskar det, men jag tror faktiskt att vi har glömt bort att vi är ett gudstjänstfirande folk, som gör tjänst inför Herren genom lovsång och tillbedjan. Vi kommer inför hans ansikte för att celebrera Honom. När vi nalkas honom nalkas han oss och möter våra behov. Vi är ett gudsinriktat folk inte bara andliga konsumenter eller stressade aktivister

I alla fall var det två dagar av härlig gemenskap och tillfälle att få undervisa lite mer på djupet till öppna och hungriga norska kollegor. Mycket roligt! Tänk att få arbeta med det som är roligast av allt!