Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Missionsvisionen. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Samtidigt som det var Palmsöndag hade jag möjlighet att presentera hela vårt missionsarbete för vår församling. När man gör det så upptäcker man vilken bredd det har, hur differentierat det har blivit och hur långt ut det nått. Det finns verkligen en fördel med ett långsiktigt arbete. Steg för steg har det utvecklats och vuxit sig mycket starkt.

Vi är nu inne i ett andra generations tänkande vilket betyder att de center vi har rest upp och stöttat utvecklar och sänder nya arbetar till nya fält. Det är en multiplikationseffekt som är rätt fantastisk. Ett center definierar vi som en församling i en centralort som har både en genombrottsförmåga för evangeliet i den kultur man lever i och en sändande kapacitet ut till andra områden.  Det innebär att man tränar, utvecklar och sänder arbetare kontinuerligt. Detta är något som inte varje församling klarar av. Däremot kan hundratals församlingar dra nytta av, arbeta med och ha gemenskap med dessa centers.

Förutom hundratals församlingar på många platser har vi känt att vi framförallt skall betona dessa centers och hjälpa dem att i sin tur stärka församlingsbyggande och lärjungatränande på deras respektive fält. Det har resulterat i ett antal pastorsutbildningar på olika platser. Om du vill veta mer så lyssna gärna på gårdagens  predikan.