Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Resor… | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Även detta år lär det bli en del resor. Imorgon bär det av till USA för ett seminarium med ett antal kristna företagare från olika länder. Sedan hem igen och så vidare till Indien. Det är alltid lika roligt att undervisa företagare och och att uppmuntra dem att tro Gud i sitt arbete och på sin arbetsplats. Företagare har en viktig funktion i Guds rike, både att skapa arbetstillfällen, skapa förutsättningar för högre kvalitet på varor och tjänster, hålla en rättfärdig och ärlig moral i arbetslivet och att aktivt stödja Guds rikes utbredning.

Det har funnits tider då man sett över axeln på företagare i församlingen och det har varit väldigt olyckligt. Tvärtom bör man uppmuntra och stödja dem. De tjänar Gud i ofta mycket utsatta positioner och har det inte alltid lätt.Många företagare är stora givare och har en generös ande. Det är stort att ställa kapital till förfogande för evangeliets spridande och att ha barmhärtighet och medkänsla med människor i svåra situationer. Det finns verkliga stordåd som utförs i det tysta av affärsmän som ofta inte ens har stora företag men är osjälviska i hela sin inställning till ekonomi.

Det är också fascinerande att höra de visioner en del företagare har och hur de sträcker sig efter att se tillväxt och utveckling i sina företag. Det är viktigt att ständigt värna om det fria företagandet och en sund marknadsekonomi eftersom detta har en mycket gynnsam effekt på ett lands ekonomi. En kristen grund och en etik med social patos kombinerat med fritt företagande kan göra under i många situationer.