Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dags för Vårseminariet. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Äntligen dags igen! Det skall verkligen bli roligt att få tillfälle att undervisa lite längre och kunna följa lite olika trådar som jag har arbetat med den sista tiden. Det är alltid  mycket förberedelse inför detta viktiga tillfälle som är från den 5:e till och med en 8:e maj i år.

Förberedelsen är både att studera men också be och söka Herren inför vad de olika deltagarna behöver. Det är faktiskt alltid lika pirrigt varje år. Jag blir aldrig van vid det och det är nog bra det.

I år är temat: ” I allt detta vinna vi en härlig seger”. Rom 8:37. En snabb skiss av det hela är:

1. Vilka är ”vi”? Det står ”vi”, inte bara ”jag”.

2. Vad är ”i allt detta”. Vår livssituation är full av både kamp och yttre problem, lidande och svårigheter. Paulus hade inte precis ett lätt liv, men ett fruktbärande liv.

3. ”Vinner vi”. Vad innebär detta att ”vinna” i olika livssituationer?

4. ” En härlig, överväldigande seger”. Vems seger, hur seger, när seger, alltid seger?

Utifrån detta finns det mycket att säga. Både när det gäller vår sekulariserade omgivning, den inre sekulariseringen i kyrkan, den uppenbara nervositeten inför framtiden, det ibland krampaktiga behovet av både bekräftelse och letande efter snabba lösningar för tillväxt. Hur kan vi låta bli att förväxla världslig framgång med bibliskt fruktbärande och Guds rikes tillväxt?

Samtidigt brottas ofta pastorer och ledare med både inre och yttre konflikter och behöver ständigt ett djupare möte med den levande Guden. Hur kan du och jag både vara djupt förankrade i Gud, medvetna om livets utmaningar utan att förenkla men ändå leva i en trosviss förväntan om att evangeliets kraft skall bryta igenom, både i det enskilda livet och i samhället runt omkring oss?

Till slut handlar det ändå om att faktiskt tro att Jesus är den han säger sig vara och gör det han lovat att göra. Herren sa till Petrus: ”Styrk dina bröder”. Det hoppas jag skall ske med oss alla under dessa dagar.

Välkommen att vara med om några härliga dagar inför Herrens ansikte. Han möter oss alltid så genomgripande och unikt när vi söker Honom!