Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Första delen av memoarerna nu ute. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Idag kom första delen av mina memoarer från tryckpressarna. Väldigt spännande! Det är alltså första delen i en serie som jag räknar med kommer att omfatta fyra delar innan det hela är klart.

Denna första del: ” De första stegen” behandlar tiden från min födelse till det år, 1983, då vi startade Livets Ord. Jag skriver om barndomstiden som pendlar mellan klipporna i Bohuslän och klipporna på Värmlandsnäs. Tonårstiden på Hisingen i Göteborg innebar  många förändringar. 60-talets oro rullade in med sina mörka vågor och fångade våra rastlösa sinnen vilket innebar mycket dramatik. Mitt i allt detta konfronteras jag med Jesus och det innebär en rannsakande helomvändning som får stora konsekvenser.

Som helt ung kristen, med en kraftigt sekulariserad bakgrund, reser jag upp till Uppsala för studier. Jag hade tänkt mig en termin eller två men är kvar här än:) Mötet med den evangeliska studentorganisationen Navigatörerna betydde oerhört mycket och dess intensiva evangelistiska miljö blev avgjort formerande för mig. Dessa studieår under 70-talet, med studentevangelisation, karismatisk väckelse och teologistudier var så roliga och viktiga för vad som senare skulle komma. Inte minst mötet med trosundervisningen.De formerande åren är viktiga i varje människas liv och det är märkligt hur det man upplever tidigt blir bärande för resten av livet.

När jag ser tillbaka på innehållet i denna första bok så är det fascinerande att se hur spännande livet varit från allra första början och hur Gud faktiskt kan leda i allt, både i det lilla och i det stora. Hoppas att denna bok, som släpps den 5:e maj, blir till glädje för dig och en viktig bakgrund till det arbete vi står i idag. Du kan beställa boken här.