Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
UNT recenserar.. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det har nu kommit några recensioner av första delen av mina memoarer. Roligt! Det har också kommit ett antal glada tillrop och tacksamma reaktioner som gläder mig mycket.

Av de recensioner som kommit är  UNT:s  klart intressant. Den kom idag. UNT och LO har en historia ihop. Den historien kommer mer fram i nästa del av memoarerna som jag räknar med kommer senhösten 2012. Relationerna har inte alltid varit de allra bästa. Det har gått rätt mycket upp och ner. Utifrån det perspektivet så får man nog påstå att dagens recension är riktigt bra.  Brett uppslaget och en viss glimt i ögat märker jag hos recensenten. Kanske kommer det mest fram i den förvåning han visar över troslivets mer konkreta inslag.

Detta leder mig till att inse att det som förvånar utomstående är inte i första hand att vi kristna tycker ideologiskt annorlunda eller beter oss lite kulturellt avvikande. Det som förvånar är nog mer att vi verkligen tror på Guds konkreta ingripanden i vardagen, både i tal och handling. Detta kan verka kaxigt, exklusivt eller elitistiskt om det inte förklaras. Gud bryr sig verkligen om alla och även om detaljer i ditt liv och detta kan verkligen framkalla förvåning. När man då berättar om sådant så uppstår ett intressant fenomen. Antingen är kristna precis som alla andra, begränsade av precis samma verklighet, eller också har de tillgång till en annan verklighet också. Finns Narnia eller inte? Kan man verkligen gå igenom det där gamla klädskåpet? Lite av den känslan får jag när jag läser mellan raderna i den mycket intressanta recensionen idag.

Sedan finns en annan sak som jag märker hos flera recensenter. De ställer frågor eller kommer med anmärkningar på saker som rimligtvis inte kan tas upp i denna memoardel eftersom det ännu inte har hänt. Det gäller både schismer och teologi, polariseringar och låsningar. Det kan förklaras med ivern att få svar på en del frågor. I denna del är detta inte ännu aktuellt på det sätt det blir i nästa. Då kommer dessa frågor mer ingående att behandlas. I denna del försöker jag i första hand minnas och beskriva hur jag upplevde  den kristna tron och min kristna omgivning då, i det nuet, fram till 1983, då vi startade Livets Ord.

Nu har jag så smått börjat på andra delen som nog blir mer omfattande och kräver en del research.

Även Världen Idag och Dagen har recenserat boken.