Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Lite annorlunda höst. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Hösten har börjat bra men den är lite annorlunda. Jag har gått mer in i det lokala församlingsarbetet än vad jag gjort på flera år. Jag upplevde klart att det var dags för detta, att ta  tag i herdestaven och gå igenom församlingen och stärka medarbetarna.

Det innebär mindre resor och mer tid att gå runt och träffa de olika avdelningarna och arbetsområderna för att hjälpa till med nysatsningar, förändringar och förnyelse. Angående resor så finns det ett antal som är bokade men jag försöker inte boka på lika mycket som förut för att kunna vara mer hemma.

När jag nu börjat med detta märker man ännu mer vilken stor arbetsplats Livets Ord egentligen är, med ca 300 anställda och massor med frivilliga. Det är full fart i varje hörn, dagligen, hela tiden. Utöver detta ett sjudande församlingsliv i veckorna baserat på ca 180 cellgrupper.

Det lokala arbetet i Uppsala är kanske det minst kända av allt som pågår. Inte minst gäller det dagliga  arbetet med invandrare och utslagna och den närvaro vi har på stan på helger och vid speciella högtider då kan bli väl så stökigt.

Det känns inspirerande att stärka medarbetarna, som för övrigt gör fantastiska insatser, många gånger i det tysta. Samtidigt är det oerhört tidskrävande och mycket annat får stryka på foten för att hinna och orka med. Alltså, som alltid, en intensiv men härlig höst. Än så länge är jag bara i början av att lyssna på hur läget är och vad som behövs för att bli effektivare, komma vidare och stärka arbetet ännu mer.