Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Nu skall vi bygga Sporthall. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

I över 15 år har vi på olika sätt haft planer på att bygga en sporthall. Var sak har sin tid och det myckna missionsarbetet, som fortsätter i full fart, och mycket annat har tagit kraft, pengar och uppmärksamhet. Nu upplever vi emellertid starkt att det är dags att satsa på detta.

Vad vi behöver är flera saker. Vi behöver en upprustad gymnastiksal för alla våra skolor och klasser. Som det är nu har vi bara en liten sal och de flesta eleverna bussas till Uppsalas Allianshall. Idag spenderar våra skolelever sammanlagt ca 200 timmar per vecka, 6000 timmar per år bara i transporter till Allianshallen för gymnastik och sport.

LOIF (Livets Ords Idrottsförening), som spelar 6-8 hemmamatcher varje helg,  utvecklas mycket bra och innebandylagen går från klarhet till klarhet. Det är väldigt roligt. De behöver en hemmaplan för att kunna expandera ännu mer.

Samtidigt kan vi också använda hallen för läger, som sovsal, för en mängd olika aktiviteter under loven och som en resurs för våra konferenser. Vi får också möjlighet att utöka ungdomarnas kreativa verksamheter, göra produktioner av olika slag, möten, konferenser,m.m.m.m.

På detta sätt frigör vi utrymmet mitt i kyrkan, där den gamla gymnastiksalen finns, till en stor och kreativ ungdomslounge. Dår kan ungdomarna ännu mer bygga relationer, ägna sig åt kreativt arbete, musik, konst, foto, drama, media , med caféverksamhet, samtalsrum, avkoppling, läxläsning,  tillfälle för andlig samtal och att bara umgås varje dag under veckan.

Allt detta ingår i en stor och bred satsning på ungdomar och unga vuxna. De är för dessa, som är framtiden, vi nu satsar stort. De blir de som får prägla dessa nya lokaler och också framtidens Livets Ord, en församling med målsättning att  unga överlåtna ledare tar församlingen  vidare in i morgondagens värld med evangeliets kraft.

Vi beräknar en kostnad på ca 20 miljoner och att samla in ca 8 miljoner under 18 månader för att kunna komma igång. I söndags tog vi upp en kollekt som, med 18 månaders regelbundet givande, gav ca 1,8 miljoner. Det är vi oerhört tacksamma för och nu är vi på igång med detta.