Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Ikväll, Marcus Birro! | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Ikväll har vi samtalskväll med Birro på Livets Ord och vad jag förstår lär det komma mycket folk. Jag ser fram emot en givande stund med säkert oväntade inslag. Vi har gott om tid att samtala så det blir spännande.

Att läsa Marcus Expressenkrönikor är som en frisk vind, som kallt porlande vatten ur en fjällbäck när man är törstig. Det är en slags poetisk vrede som ligger strax under ytan, utan att vara moralistisk, utan att sätta sig på höga hästar. Oerhört befriande att läsa honom. Förstår att en del inom kultureliten faktiskt hatar honom.

Han är älskad, oerhört älskad av många. Han har som få lyckats tolka sinnesstämningarna ute i landet, i ICA-butiken, på verkstaden och hemma vid köksbordet. Han solidariserar sig, inte bara fraterniserar med, den vanliga människan i Sverige.  I det  verkliga Sverige. Inte bara i Stockholms innerstad, där cyniska politiker med välsvarvade åsikter verkar gå i symbios med bratsen på Stureplan och vänsterkultureliten. Tala om att vänster och höger möts i en surrealistisk overklighet som slår vakt om en sekulariserad livsstil som steg för steg, med lite olika infallsvinklar, tillsammans monterar ner människovärdet. Få talar om detta så klart, så konsekvent och med en sådan passion som Birro.

Han kan inte, och skall inte sättas i ett enda fack, kyrkligt, frikyrkligt, vänster-höger. Han låter sig inte begränsas av dessa, ofta artificiellt skapade, fyrkantiga intellektuella boxar för att kunna mäta upp och distansera oss från varandra.

Fast det är klart han lever lite farligt. Det gör alla som inte låter sig konformeras, som inte är kultur-politiskt kapital att använda av någon gruppering, som inte uttrycker sig politiskt korrekt. Inte konstigt att TV 4 och Lennart Ekdahl inte orkade med denna fria vind. Han kommer att gå om dem allesammans! Kom gärna och lyssna på samtalet ikväll.