Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
En mycket lyckad bokturné i Sverige. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Nu har Birgitta och jag rest runt i Sverige några veckor. Vi har varit i Västerås, i Jönköping, i Stockholm, i  Göteborg, i Lund, i Malmö och i Ängelholm. Vi har besökt katolska församlingar som alla har varit så olika. Men de har haft en sak gemensamt. De har varit så levande och öppna. För oss har det varit mycket roligt att på nära håll se det vibrerande och engagerade liv som finns i dessa så olika församlingar ute i landet. Det har verkligen givit mersmak och en härlig upplevelse av det katolska livet i Sverige.

Vi har, på lite olika sätt, hållit små korta tal om vår väg och om boken ”Den stora upptäckten”. Intresset har överallt varit genuint. Inte minst var det intressant att även i bokhandeln Arken i Lund se hur människor tystnade och stod så stilla och lyssande på oss när vi berättade. Det hade jag knappast väntat mig i en affär.

i Ängelholm fick vi tillfälle att tala i bibliotekets hörsal med möjlighet till frågor efter ett längre föredrag. Det är en form som jag verkligen tycker om. Inte minst är det roligt med genomtänkta frågor. En klart mer avslappnad och samtidigt seriös inställning än vad som ibland infinner sig på nätet. En stor eloge till bokförlaget Catholica som arrangerat hela denna rundresa.

Det är ingen tvekan om att intresset för boken är mycket stort. Detta gäller både bland katoliker och bland protestanter, högkyrkliga såväl som frikyrkliga. Boken är skriven till alla dessa grupper. Inte minst önskar jag att människor i de sammanhang där jag själv har verkat under många år skall våga och vilja läsa den. Det kan ge dem både svar på frågor som vi har brottats med under åren samt en förklaring på hur vår väg har gått och varför. Då kan det också ta död på en del rykten som florerar, tex, att vi skulle ha haft en färdig hemlig agenda från allra första början. Så är det inte alls. Vi har  steg för steg upptäckt mer och mer av den Katolska Kyrkan och upptäckten har gjort oss förundrade. Detta skedde gradvist men ledde oss till att så småningom ställas inför en avgörande fråga. Om detta är sant, kan vi då undvika att ta ställning?

Nu har vi en plats kvar att besöka innan jul. Det är den Katolska domkyrkan St. Erik på Söder i Stockholm, dit vi kommer att vara på söndag den 13:e december. Där kommer vi att signera vår bok efter högmassan  som är kl 11:00.

Sedan väntar Julen 🙂