Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2020-08-10

Trons smärta

Han valde att hellre bli illa behandlad tillsammans med Guds folk än att en kort tid leva i syndig njutning. Han räknade Kristi smälek som en större rikedom än Egyptens alla skatter, ty han hade sin blick riktad på lönen.
Hebr 11:25-26
Allt som har med himlen att göra har ett pris. Ju mer av himlen, desto större pris. Att himlen överhuvudtaget öppnades för oss kostade det största av alla pris, Jesu död på korset. Djupet av den smärta som Jesus genomgick för vår skull kan vi aldrig förstå. Vi kan aldrig ana vilken smärta som fanns i Guds hjärta när han såg sin skapelse, människan, bli förenad med syndens och Satans natur och bli en fiende till den som skapat henne. Men genom Jesu djupa lidande öppnades ändå vägen hem för oss. Och nu är vi i tro på väg dit. Men både himlen och jorden lockar och drar. Och när det jordiska drar mer än det himmelska, så att vi inte gensvarar till Jesus, uppstår smärta i en troendes liv.

Ibland kan det jordiska bli så levande, så lockande, medan Jesus verkar så långt borta, nästan overklig. Känslorna, sinnet, orkar inte gripa honom. Men det är inte där livet finns utan i hjärtat. Djupare än känslorna, nere i den invärtes människans inre, i hjärtat, finns det liv som kopplar samman med himlen. Livets flod flödar genom det himmelska Jerusalem rakt ner i mitt inre och ur mitt inre flödar strömmar av levande vatten. När detta är klarare för mig blir Jesus verkligare, och även om valet innebär smärta, försakelse eller hån, så är det ingenting emot de rikedomar som Herren har för mig. Smärtan i valet att följa Jesus väger oerhört lätt i förhållande till den härlighet han har berett åt alla som älskar honom.

Bön

Herre, förlåt mig min självupptagenhet, min självömkan och min oförmåga att se allt du dött för, så att jag skulle kunna få det. Förlåt mig all självisk ovillighet att känna den smärta som valet att helhjärtat följa dig kan innebära. Tack för att du hjälper mig att verkligen följa dig! I Jesu namn. Amen.