Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2020-03-28

Tron ser att bönesvaret är givet

Därför säger jag er: Allt vad ni ber om och begär, tro att ni har fått det, så skall det vara ert.
Mark 11:24
När Jesus talar om hur vi skall tala till berget, fortsätter han att tala om bön. Allt hör ihop – hjärtats tro som håller fast vid Guds ord. Guds ord som är uppenbarat för våra andliga ögon. Hjärtat som är så fullt att munnen talar ut det. Befallningen i tro till berget och bönen i tro till Gud. Allt är olika sidor av samma sak. Gud gör under, när vi i tro agerar på hans ord.

Här finns inga begränsningar. Jesus säger: ”Allt vad ni ber om”, alltså kan vi be om allt. Han säger: ”ber och begär”. Ordet begär är aiteo på grekiska och betyder närmast kräva. Fruktan i det religiöst programmerade sinnet menar att man aldrig kan kräva av Gud. Nej, inte själviskt, mästrande och arrogant, men det behagar Gud att vi, som den syrofeniciska kvinnan, står på våra förbundsrättigheter och håller fast vid Guds löften. Gud tycker om när vi frimodigt gör anspråk på det som han lovat och ihärdigt håller fast vid det. Här säger Jesus att vi skall tro att vi har fått bönesvar när vi ber, inte när vi ser. När vi ber efter Guds löften tar vi i tro emot det Gud har lovat.

Det behagar Gud att vi tror på vad han säger. När Jesus förbannade fikonträdet visste han att det var förbannat från den stund orden hade gått ut ur hans mun, inte när Petrus såg det. Roten blev attackerad av Guds ord och effekten syntes en dag senare. När du ber tar du emot svaret genast, sedan kan tiden gå, men du vet att du har tagit emot i tro och att svaret är på väg. ”Tro att ni har fått det, så skall det vara ert.”

Bön

Herre, förlåt mig för alla de gånger jag har bett och bett om och om igen och med varje ny bön visat att jag inte trodde vad jag bad den första gången. Tack för att du har gett bönesvar och att det är på väg. I Jesu namn. Amen.