Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2021-04-13

Sållning

Simon, Simon, se, Satan har begärt att få sålla er som vete. Men jag har bett för dig att din tro inte skall bli om intet. Och när du en gång har omvänt dig, så styrk dina bröder.
Luk 22:31-32
Mitt under den sista måltiden gick ett svärd igenom lärjungarnas inre, inte minst genom den bullrige, frimodige, pratglade Petrus. Nu skulle Jesus hjälpa honom, så att hans tro blev starkare, mer befäst och stabil än någonsin. Men vägen dit var inte rolig. I atmosfären runt omkring pågick ett andligt världskrig. Stunden började komma. Satan hade slukat Judas, nu var han ute efter Petrus. Han ville döda Jesus och släcka allt ljus som fanns. Han begärde att få sålla Petrus. Att sålla är att noggrant undersöka och se om det finns fel, sprickor, öppningar, brister, svagheter, ouppklarade saker, dolda synder, felaktiga motiv. Allt skulle testas, Petrus självrättfärdighet skulle krossas.

Det som Satan menar till ondo vänder Gud till något gott. Men bara om hjärtat inte förhärdas i prövningselden. Eld prövar guld och slagget kommer fram. Nu skulle slagget ut ur Petrus liv. Ytligheten, övermodet, arrogansen, den köttsliga förtröstan på sig själv, allt skulle skakas, och det som vår himmelske Fader inte planterat skulle upp med rötterna. Djävulen attackerade rakt ut, med all kraft, men Gud använde attacken till att göra redskapet Petrus ännu mer skickat för det som skulle komma längre fram. Bara Gud kan göra så! Och redan innan attacken kommer talar Jesus om seger. ”När du en gång har omvänt dig.” Petrus skulle komma igenom även den mörkaste, bittraste perioden i sitt liv. Varför? Jesus gav svaret: ”Men jag har bett för dig.”

Bön

Tack Gud för att det inte finns en enda period i mitt liv, hur svår den än är, där du inte ber för mig. Tack för att du ber för och stärker min tro. I Jesu namn. Amen.