Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2021-01-28

Guds trofasthet

Gud är inte en människa, så att han skulle ljuga, inte en människoson, så att han skulle ångra sig. Säger han något utan att göra det, talar han något utan att fullborda det?
4 Mos 23:19
Djupt i Guds hjärta ligger hans trofasthet. En del frågar teoretiskt, lite spefullt, om det finns något som Gud inte kan göra. Det finns mycket som Gud, den Allsmäktige, inte kan göra. Han kan inte, och jag upprepar, kan inte ljuga, stjäla, mörda eller vara otrogen. Det är inte förenligt med hans väsen, hans karaktär, hans helighet. Vad han säger kommer från hans väsen. Ur hans hjärta, ur hans personliga integritet talar han. Och han står för evigt fast vid sitt ord. Det han säger, det gäller.

Hans ord är skapande. I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Han sade: Varde ljus! Och det blev ljus. Han talade och det blev till, han sade och det stod där. På hans ord, som var den yttre manifestationen av hans drömmar, förlöstes Guds skaparkraft. På ord följde handling, alltid, utan undantag. Människor ändrar sig, ljuger och kommer med undanflykter. Men inte Gud. Gud är inte en köttslig människa med själviska motiv så att han skulle ljuga.

Det finns hela religioner som har gjort lögner till acceptabla delar av sitt system. Men inte Gud. Han är ärlig och trofast. Varje människa som umgås med honom, blir likadan. Hon lägger då undan två saker: lögnen och trolösheten. Att vara trolös är att vara beredd att ändra på allt till sin egen fördel. Trolösheten är enbart trofast mot sig själv. Trolösheten tjänar enbart sig själv. Den kan smickra, beundra, uppskatta, utnyttja och manipulera andra, men den betjänar bara sig själv. Så är inte Gud. Han är trofast. Vad han lovar, det håller han alltid.

Bön

Gud, befria mig från all trolöshet och gör mig trogen dig, för resten av mitt liv. Låt mitt tal och mina tankar behaga dig och gör mig trofast i allt mot dem jag umgås med. I Jesu namn. Amen.