Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2019-12-14

Utvidga platsen för din boning

Jubla, du ofruktsamma, du som inte har fött barn, brist ut i jubel och ropa av fröjd, du som inte har haft födslovärkar. Ty den ensamma har många barn, fler än den som har man, säger Herren. Utvidga platsen för din boning, spänn ut tältdukarna som du bor inunder och spar inte. Förläng dina tältlinor och gör dina tältpluggar starka.
Jes 54:1-2
Året börjar ta slut. År läggs till år. När man blir lite äldre, eller när något går mot sitt slut är det lätt att tänka att man skall trappa ner. Men inget lopp vinns om man saktar ner de sista metrarna före målsnöret. Herren säger inte trappa ner, han säger utvidga. Och han säger det till den som inte har naturliga förutsättningar för det, till den som verkar ofruktsam och utan resultat. Sådan var Abraham men hela hans liv fick en annan glans när Herren talade till honom. Herren säger detsamma till dig. Han vill inte att du tittar på de naturliga förutsättningarna och börjar trappa ner. Han vill att du lyssnar på honom.

Tre ord ger han här i vers två och tre. Det är orden: ”utvidga”, ”förlänga” och ”utbreda”. Gud har planer på expansion i ditt liv. Din framtid är inte osäker. I Jesaja 54:4 säger han: ”Frukta inte, ty du skall inte komma på skam, blygs inte, ty du skall inte bli förödmjukad.” Ofta är det rädslan att misslyckas som ger oss kramp så att vi inte vågar lyssna eller tro på det ord som Herren talar till oss. Men här talar han nu om din framtid. Han talar om utvidgning och expansion. Ta reda på inom vilka områden han är redo att hjälpa dig att expandera. Gör upp framtidsplaner för att lyckas, inte för att misslyckas. Gud är med dig. Låt inte gårdagens ofruktsamhet bestämma hur stor morgondagens skörd skall bli. Låt Gud bestämma expansionen och tro att han menar allvar.

Bön

Himmelske Fader, tack för att du redan har planerat expansion för min framtid. Du är en Gud som ger mirakler och tillväxt även för den ofruktsamme. I Jesu namn. Amen.