Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2020-08-09

Trons uthållighet

Så att ni inte blir tröga utan följer dem som genom tro och uthållighet får det utlovade arvet.
Hebr 6:12
Det är inte den som börjar löpa utan den som springer i mål som vinner priset. Många börjar men inte alla avslutar. Många idéer, projekt och stortstilade planer har gått i stöpet. En del av de idéer Gud givit, dog på fosterstadiet. De blev aldrig handling. Ingen satte kraft till ord, satsade och offrade för att det skulle bli verklighet. Andra planer blev aktiva handlingsprogram. Men efter en tid falnade glöden. Det var bara en kort tids entusiasm. Andra åter höll på ett tag, men så tappade man greppet och det hela dog. Vad var det som hände? Flera saker. Man tappade fokus. Man slutade se på Jesus, slutade lyssna på hans ord och följa hans röst. Kanske bönesvaret dröjde. En del vill inte sitta för länge i bönesvarets väntrum. Det känns för trist och inget verkar hända. Andra blir rastlösa, otåliga, irriterade eller besvikna. Det blev inte som jag ville på det sätt och med vilka jag ville. Gud är inte vårt kötts betjänt. Däremot är han alla goda gåvors givare. Gud är inte opålitlig, han är trofast.

Vi däremot, är ofta opålitliga, och ibland prövar Gud våra hjärtans motiv. Vad han vill är att våra hjärtan skall vara stadiga i förhållande till honom. Han är alltid stadigt överlåten åt oss. Tid är egentligen inte tid för honom, bara för oss. Och om vi är uthålliga, kommer han att ge oss vad utlovat är. Hans trofasthet och givmildhet överträffar allt annat.

Bön

Tack Gud för att man alltid kan lita på dig. Tack för din stora trofasthet, för din givmildhet och din oändliga omsorg om dina barn varje dag. I Jesu namn. Amen.