Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2021-06-16

Allt lade du under hans fötter

Med denna kraft verkade han i Kristus, när han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i himlen, över alla furstar och väldigheter, makter och herradömen, ja, över alla namn som kan nämnas inte bara i denna tidsålder utan också i den kommande. Allt lade han under hans fötter, och honom som är huvud över allting gav han åt församlingen, som är hans kropp, fullheten av honom som uppfyller allt i alla.
Ef 1:20-23
Jesus sitter som absolut segerfurste på tronen i himlen. Hans fiender, djävulen, andevärldens furstar och väldigheter, är besegrade och lagda under hans fötter. Den fiende som dagligen plågar världen, håller den i fångenskap och attackerar kristna är redan besegrad. Jesus har triumferat över honom på korset. Det tjuven gör, när han stjäl, slaktar och förgör, gör han olagligt. I och med Jesu seger över honom och hans himmelsfärd har två saker skett. För det första befinner sig nu församlingen i Kristus högt över alla andevärldens furstar och väldigheter. Även om du och jag känner oss små, bara som lite hud på en tå på foten på Kristi kropp, så är vi ändå i kroppen och därmed över hela fiendens härsmakt, eftersom han är under Jesu fötter. Oavsett vad du ser omkring dig, behöver du se detta. Du är över och inte under.

Det andra som skett är att du och jag som troende nu har fått auktoritet över fiendens hela välde genom namnet Jesus, som givits åt oss. Utifrån vår nya position i Kristus har vi fått auktoritet, tillstånd, tillåtelse att använda namnet Jesus både i bön till Fadern och emot Satans alla angrepp. Han måste lyda det namnet. Varför? Därför att Jesus har besegrat honom. Därför att han har tvingats att lägga sig under Jesu fötter. Och vi är en del av Jesu kropp, så Satan har böjt sig under oss. Detta är vår enormt starka segerposition, som vi måste känna till och agera utifrån.

Bön

Gud, öppna mina ögon så att jag ser vilken segerposition jag har genom Jesus, och lär mig att dagligen agera utifrån den. I Jesu namn. Amen.