Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4001
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2019-01-10

Uppror mot Gud

Och Herren såg att människornas ondska var stor på jorden och att deras hjärtans alla tankar och avsikter ständigt var alltigenom onda.
1 Mos 6:5
När människan gjorde uppror och lämnade Gud, blev hennes fall totalt. Hennes invärtes människa, hjärtat, dog och hon fylldes med andligt mörker. Utifrån detta perspektiv finns inget gott i människan, något som i sig själv skulle räcka för att rädda, frälsa och rättfärdiga henne. Detta har den moderna människan svårt att acceptera. Med sina yttre ögon ser man på sig själv och tycker att man är duktig, präktig och förträfflig

Man ser ett mått av osjälviskhet och tjänstvillighet, man ser upptäckter, erövringar och uppfinningar och använder allt detta för att skyla över andra sidor, men Gud ser våra hjärtan. Utan honom, på flykt från honom, blir allt vi gör, allt vi vill och allt vi strävar efter till sist bara som aska i våra händer. Människans uppror mot Gud besmittar allt och till slut förstör det allt. Trots allt världens skryt med sig själv, all dess självbeundran och självupphöjelse, väller det ändå fram en självisk syndaflod ur djupet av våra hjärtan, som med sitt unkna vatten fördärvar allt.

Gud kommer aldrig att acceptera att en av synd besmittad och av stolthet uppblåst mänsklighet skulle lyckas utan honom. Om detta skedde skulle världen befolkas och totalt tas över av den ondska som i dag ofta ligger dold i människans inre. Vi skulle inte rädda oss själva, vi skulle totalt förgöra och ohämmat störta oss själva i fördärv. Gud har en bättre väg till räddning.

Bön

Gud, jag ropar till dig, du är min frälsning. Jag förtröstar på dig, du som svarar mig och räddar mig. Du är min vän i nöden, min styrka och min klippa. Hjälp mig, i Jesu namn. Amen.