Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2019-04-16

Kajfas hus

Då grep de Jesus och förde honom till översteprästens hus.
Luk 22:54
Snabbt igenom Kidrondalen. Uppför trapporna på västra sidan och in på gården till Kajfas palats. Ner i källaren och igen med dörren. Det hela skedde under tystnad, medan staden sov. Ingen hade sett det. Detta var precis vad de religiösa ledarna ville. Deras snabbhet var nyckeln till att de skulle lyckas. Helst hade de väntat till efter påsken. Det var så mycket folk i Jerusalem och många älskade Jesus. Med fasa hade översteprästerna sett hur hela staden kom i rörelse när Jesus red in några dagar tidigare. Men nu var det annorlunda. Han var förrådd av sina egna. Hans efterföljare hade flytt hals över huvud, fega krakar som inte vågade försvara honom. Nu skulle det hela gå smidigt.

Han bevakades över natten och vakterna passade på att låta sina aggressioner gå ut över honom. Om och om igen slog de honom. Kajfas hade redan i förväg fällt domen när han hade sagt att det är bättre att en man dör för folket, än att hela folket förgås. Saken var redan klar. Nu skulle bara formaliteterna stökas undan. Ett snabbt besked av Stora rådet och saken var över. Vittnen var redan förberedda. Jesus skulle säkert bryta ihop och ge upp. Då var det lätt att göra honom till ett allmänt spektakel som folket skulle förfäras över. Sedan fick Pilatus göra resten och lugnet skulle återställas.

Bön

Herre, när mörkret smider sina planer för att attackera mig, låt mig finna tillflykt i dig. Mitt i de värsta angreppen är du mitt beskydd. Dina vägar leder till ljuset. Segern är din. I Jesu namn. Amen.