Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2019-05-15

Filippus i Samaria

Filippus kom ner till staden Samaria och predikade Kristus för folket. Och de höll sig endräktigt till det som Filippus predikade, när de hörde och såg de tecken som han gjorde.
Apg 8:5-6
Filippus var diakonen som blev evangelist. Diakonen Stefanus är ett annat exempel. Han var fylld med helige Ande och gjorde under och kraftgärningar. Detta var inte enbart apostlarnas tjänst. De troende skulle kasta ut onda andar och bota sjuka, hade Jesus sagt. Nu kom Filippus till staden Samaria där folket var berett att höra evangeliet. Tillfället, stunden, behovet gjorde honom nu till evangelist. Han såg ett behov och mötte det. Han hade varit trogen i det lilla och blev nu satt över mer. Han kom nu in i sin egentliga kallelse. Men nu var det inte hans kallelse och titel som var viktig, utan stadens behov. En del kristna blir så upptagna av att leta efter sin tjänst, att de glömmer att betjäna. De är självfixerade och tror att tjänsten är en slags andlig upphöjelse. Nej, den är en överlåtelse åt att lyfta upp andra, inte själv sträva efter att bli upplyft.

Filippus predikade Kristus för dem. Han predikade evangelium om Guds rike och Jesu Kristi namn (Apg 8:12). Han predikade inte sig själv, sin rörelse, eller sina upplevelser. Han predikade Kristus. Den helige Ande stadfäster alltid evangeliet om Jesus Kristus. Mängder av människor trodde, blev helade och befriade. Stora kraftgärningar utfördes, mängder av lama människor började gå, och det blev stor glädje i den staden. Glädje är det omedelbara resultatet av evangeliet. Folket blev glada över vad de hörde och över vad de såg (Apg 8:7). Stor glädje kommer när Guds kraft helar människor.

Bön

Tack Gud för att du vill ge stor glädje till varje stad och stor glädje också till min stad. Hjälp predikanterna i min stad att predika så att under sker och glädjen förökas. I Jesu namn. Amen.