Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2019-09-12

Döpt in i det övernaturliga

Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala.
Apg 2:4
När Anden föll på pingstdagen började församlingens övernaturliga liv. Hittills hade lärjungarna sett Jesus göra under och på hans mandat hade de gått ut i hans namn. Nu kom samme Ande över dem som var över Jesus. De doppades in i det övernaturliga. Församlingen och den troendes liv skall vara märkt av det övernaturliga, annars är vi som vilken annan organisation som helst.

Vår tillgång är inte mänsklig klokhet och erfarenhet eller pengar och kontakter. Vår tillgång är den helige Ande och det dagliga beroendet av Jesus. Syftet med dopet i den helige Ande var att föra ut lärjungarna i den övernaturliga strömmen av liv, kraft, vishet, kärlek och gudomlig närvaro. Jesus hade lovat att strömmar av levande vatten skulle flyta fram ur vårt innersta när vi fick del av den helige Ande (Joh 7:37-39).

Apostlagärningarna visar hur dessa strömmar flödade ut till världen och hur världen blev välsignad. Det var strömmar av helande och befrielse. Det var strömmar av kunskap och uppenbarelse. Det var strömmar av upprättelse, frid, förlåtelse och övernaturlig gemenskap med den levande Guden. Det började på allvar på pingstdagen och sedan dess har dessa strömmar flödat genom hungriga och öppna hjärtan i alla generationer. Andens liv har befruktat torra öknar överallt i alla tider sedan dess. Samma ström har liv för dig i dag. Samma vatten har välsignelse för dig och kan flöda genom dig i dag. Låt detta vatten flöda genom dig i dag. I detta vatten, i detta liv, i detta det sanna övernaturliga har du allt vad du behöver.

Bön

Herre, låt ditt vatten strömma genom mig i dag, så att andra kan dricka och bli stärkta och välsignade. I Jesu namn. Amen.