Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2019-11-06

Fullbordan av hedningarnas tider

De skall falla för svärdsegg och föras bort som fångar till alla hednafolk. Jerusalem kommer att trampas ner av hedningarna, tills hedningarnas tider är fullbordade.
Luk 21:24
Jesus visste att folkets ledare inte skulle acceptera honom. Tvärtom skulle de bli delaktiga i att döma och avrätta honom. Han visste också vad som väntade i framtiden, nämligen att det folk som översteprästerna hade satt sitt hopp till, romarna, var just de som skulle ödelägga Jerusalem och bryta ner templet. Översteprästerna hade ju varit rädda för att romarna skulle komma och ta allt ifrån dem om de erkände Jesus som Messias. Nu skulle det hända i alla fall. Det de hade fruktat för skulle komma över dem. Jesus profeterade om den stora förskingringen, om att det judiska folket skulle skingras bland alla hednafolk. Hedningarna skulle trampa ner Jerusalem. Templet skulle ligga öde. Tempeltjänsten skulle upphöra och prästerna försvinna. Det gick till och med så långt att staden under en kort tid bytte namn, åkrarna runt omkring beströddes med salt för att förstöras och ingen jude fick beträda Jerusalem.

Från Oljeberget, platsen där Jesus uppstigit till himlen, fick man en gång per år se ner på staden och längta efter att kunna komma dit. Hednamakternas klack var definitivt över staden. Men var det judiska folket än bodde längtade de tillbaka. Varje påsk hälsade man varandra med orden: ”Nästa år i Jerusalem!”

Jesus talade om att hedningarnas tider skulle fullbordas. Hedningarnas tider innebär den tid olika hednamakter skulle ha den politiska kontrollen över Jerusalem. Någon gång skulle detta avslutas. Vad innebar det? Jo, att det judiska folket skulle återvända, inte bara för att sporadiskt bo i vissa delar av landet, utan för att åter ha den politiska makten och friheten som folk och ha Jerusalem som huvudstad igen. När detta börjar ske, vet vi att hedningarnas tider går mot sitt slut. Ett ännu större maktskifte skulle så småningom komma då: Jesu återkomst!

Bön

Tack Herre för att du skall komma tillbaka. Tack för att du ändrar på tider och stunder och förbereder för din återkomst. I Jesu namn. Amen.