Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2019-11-09

Israel skall se sin Messias

Ty jag säger er: Härefter skall ni inte se mig, förrän ni säger: Välsignad är han som kommer i Herrens namn.
Matt 23:39
Innan Jesus lämnade jorden profeterade han över folket. De hade inte förstått vem han var. Nu skulle han försvinna från dem. Han skulle komma tillbaka, men inte förrän det fanns ett folk i Jerusalem som skulle ropa och säga: ”Välsignad är han som kommer i Herrens namn.” Det innebär att det kommer en tid då det judiska folkets hjärta som aldrig förr skall vändas till Jesus. Det är i den tiden han kommer tillbaka. Han kommer att komma till sitt folk. Hans folk är hans ögonsten. Hans kärlek till dem är evig. Hans förbund med dem är evigt. Han överger inte sitt folk. Han är deras klippa, deras styrka, deras fäste, deras hopp och deras framtid.

Tiderna kommer att förändras. På samma sätt som det inte fanns många som trodde att judarna någonsin skulle återvända till sitt land, har det inte heller funnits många som trott att de skulle ta emot Jesus som Messias. Men Paulus säger: ”Hur mycket lättare kommer då inte dessa naturliga grenar att ympas in på sitt eget olivträd” (Rom 11:24). Gud har en alldeles speciell kärlek till sitt folk. Han har lovat att aldrig överge dem och det kommer han inte heller att göra. Han har lovat att rädda dem ur all nöd, och det står han fast vid. Även om svåra tider skulle återkomma, de är en liten ö i ett hav av motstånd och hat, har han lovat att vara med dem. Men han har också sagt: ”Men över Davids hus och över Jerusalems innevånare skall jag utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till mig som de har genomborrat. De skall sörja honom så som man sörjer ende sonen” (Sak 12:10). Israel kommer att ha Herren till sin Gud!

Bön

Tack Gud för att du, tog mig som inte efter naturen tillhörde olivträdet och satte mig i det, har förmågan att ännu enklare, snabbare och naturligare uppenbara dig för ditt eget folk så att de kan välsigna och välkomna dig. I Jesu namn. Amen.