Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2020-01-17

Herren ditt segerbaner

Och Mose byggde ett altare och gav det namnet Herren mitt baner. Han sade: ”En hand har lyfts mot Herrens tron. Herren skall strida mot Amalek från släkte till släkte.”
2 Mos 17:15-16
Många svårigheter och attacker kommer emot troende. Men det finns seger över dem alla. Ingen har någonsin sagt att det kristna livet är utan bekymmer, strider, attacker eller lidande. Men det finns en skillnad. Herren är vårt segerbaner. Han är vår seger. Den rättfärdige måste lida mycket, men Herren räddar honom ur allt (Ps 34:20). En del betonar bara lidandet. Andra betonar segern så att det verkar som om det aldrig skulle vara en strid. Jo, det är en strid. De köttsliga begärelserna för daglig strid mot själen. Satan skjuter sina brinnande pilar. De kommer plötsligt och de känns, men trons sköld utsläcker dem.

Psaltaren 108:14 säger: ”Med Gud skall vi göra mäktiga ting. Han skall trampa ner våra ovänner.” I allt som kommer emot oss vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss. Om Gud är för oss vem kan då vara emot oss? Med andra ord: striden finns, men tack vare Herren finns också en oerhörd seger. Herren blir ärad när du segrar.

Det finns seger över synd, fruktan, relationsproblem, oro, sjukdomar, ensamhet, förvirring och svaghet. Kasta ditt bekymmer på Herren och gör anspråk på hans seger för dig. På korset besegrade han fienden för dig. Åkalla hans namn! Han är Herren ditt segerbaner. Se honom segra i och genom dig. Inget är så underbart som seger efter utkämpad strid. Allt blir som nytt och friden smakar underbart.

Bön

Herre, du är min seger. I dag har jag seger. Tack för att ditt rike går segrande fram genom mitt liv i dag. I Jesu namn. Amen.