Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2020-08-02

Han är den större

Sonen är så mycket större än änglarna som det namn han har ärvt är förmer än deras.
Hebr 1:4
I Gamla förbundet, fanns mycket som var underbart, men nu har något ännu större kommit. Jesus är i allt den större. Han är större än änglarna. Han är större än Mose. Han är större än översteprästerna. Han är större än lagen. Han är större än tempeltjänsten. Han är större än tabernaklet och templet. Nu när han sitter på Majestätets högra sida i höjden är han en större överstepräst. Han följer inte Arons sätt, utan Melkisedeks. Hans tjänst innefattar inte ett folk, utan alla folk. Han är medlare för ett nytt och större förbund med större löften på säkrare grund och med evig giltighet. Han har fört liv och oförgänglighet fram i ljuset. Han har brutit dödens makt. Han har tagit emot sin Faders spira. Han har renat himlarna med sitt blod. Han råder som Son över Guds hus. Han har öppnat vägen genom himlens förlåt för oss. Han är vår förebedjare som ständigt ber för oss. Han kan till fullo frälsa alla som kommer till Gud genom honom, för han ber alltid för oss.

Han lever ständigt för att mana gott för oss. Han är helig, oskyldig, obefläckad, skild från syndare och upphöjd över himlarna. Han har utfört en fullkomlig rening från alla synder och är själv fullkomlig för evigt. Han tjänar i den helgedom som inte är gjord med händer, den himmelska helgedomen. En gång för alla har han gått in i det allra heligaste i himlen med sitt eget blod. Han har vunnit en evig återlösning genom att ha framburit sig själv som ett felfritt offer åt Gud, ett enda syndaoffer för alla tider. I allt vad han är, gör och har gjort är han den större, ja, den störste han är värd att prisas och lovas i all evighet.

Bön

Lovad vare du, vår Herre och Gud, som har låtit Jesus Kristus bli den större i allt, så att en så stor frälsning har blivit min. I Jesu namn. Amen.